Kafka'nın Çorbası - Mark Crick

11:48

Kafka'nın Çorbası

 Mark Crick

 Özgün Adı: La Soupe De Kafka
Çevirmen: Gülden Şen 
Yayınevi : Can Yayınları
▽   Uçan Balık   ▲



KONUSU
     Edebiyatın devleri mutfağa girerse…
     Büyük yazarların kitaplarını belki okudunuz, ama Kafka'dan K. usulü çorba, Austen'dan tarhunlu yumurta, Irvine Welsh'ten bol çikolatalı kek, Marcel Proust'tan tiramisu, Jorge Luis Borges'ten dilbalığı yemeyi hayal ettiniz mi hiç? Homeros'tan Virginia Woolf'a, Marquis de Sade'dan Graham Green'e, edebiyat tarihinin en büyük yazarları birer aşçı olsaydı ne pişirirdi, hiç merak ettiniz mi? 
     Dünyaca ünlü yazarların masalarının başından kalkıp kollarını sıvayarak mutfağa girdiği bu küçük kitapta, usta kalemlerin benzersiz tarzlarıyla yazılmış, eşsiz yaratıcılıklarıyla bezenmiş, tatlısından çorbasına, kahvaltısından akşam yemeğine tam on dört yemek tarifi bulacaksınız. Mark Crick belli ki hem yemek hem de taklit konusunda çok yetenekli.
Tadına da, tarzına da doyamayacaksınız…

HAKKINDA
                Bir polisiye yazarından dereotlu kuzu tarifi alırken kendinizi suçlu hissedeceksiniz. Havuçları doğradıktan sonra evi terk edip saklanmak isteyeceksiniz çünkü birazdan sirenler çalacak ve ocağın altı çoktan yanmış olacak. Tavuğa bulanmış elleriniz ocağı 5 dakika içinde kapatmazsa yemek yanacak ve aç kalacaksınız.
                Buradan koşarak uzaklaşırken davalı bir yazarı yemek yaparken bulacaksınız. Konuklarını kendisi mi davet etti yoksa onlar davetsiz mi geldi bilmeyen bir adam konuklarına çorba yapacak buzdolabında kalan birkaç mantarla.

                Çorbanızı içip karnınızı doyurmuşken bir kafeye kahve içmeye gideceksiniz. Beyaz kupa içinde, üstü iyice köpürtülmüş ve fazlaca çikolata ekilmiş cappucioninuzu içerken yanınıza bir yazar oturacak ve anılarından yanına aldığı tiramisuyu sizinle paylaşacak.  

You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe