Çocukluğun Soğuk Geceleri - Tezer Özlü

05:56

Çocukluğun Soğuk Geceleri 

 Tezer Özlü

 Özgün Adı:  Çocukluğun Soğuk Geceleri
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
▽   Uçan Balık   ▲





KONUSU

     Tezer Özlü'nün bu ilk romanı, yaşamın yalnızca başlangıcını oluşturmakla kalmayan, sürekli dönülen, belki de hiç çıkılamayan çocukluğu yansıtıyor. Yetişkinlerin, tıpkı çocukluğa olduğu gibi, farklılığa da aman vermeyen dünyasına karşı yazar anıların çıplak gerçekliğine sığınıyor.Tezer Özlü, Türk edebiyatının nostaljik prensesi.

HAKKINDA

     Benim için okuduğum her kitap yeni bir macera,yeni bir yaşamı keşfediştir. Farklı hayatları o kadar çok merak ederim ki sürekli kitap okurum ve okuduğum yazarların yaşamlarından bize açtığı kitaplarının sokaklarında dolaşırım. 
     Bu kitap çok merak edip sokaklarını keşfe çıktığım, koştukça güçlendiğim, güçlendikçe bir çırpıda okuduğum, en çok da üşüdüğüm bir kitap. Çünkü bu kitap Tezer Özlü'nün çocukluğunun soğuk geceleri...
     Bu kitap bütün yalnızlığıyla gerçek, bütün çocukluğuyla olgun, bütün çıplaklığıyla kadın...
     Ve bu kitapla birlikte önce çocuk, sonra evli, sonra da hasta oluyorsunuz. Hayatta farkındalıkları olan, yaşadığı hayattan kurtulmak isteyen, baskılardan bıkan, kuzenleriyle çarpık cinsel ilişkiler yaşayan ve tüm bunları cesaret, samimiyet ve aşırı içtenlikle anlatan bir kitap. 
     Sizde Tezer'in sokaklarında dolaşıp, soğuk gecelerinde üşümenin tadına varmak istiyorsanız buyrun sizi böyle alalım.  

     

You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe