Görünmez Kentler - Altı Çizilesi Cümleler

13:30

Görünmez Kentler - Altı Çizilesi Cümleler



"Hep başın arkaya dönük mü ilerlersin sen?"
ya da
"Gördüğün şey hep geride kalan mıdır?"
ya da daha doğrusu
"Yalnız geçmişe mi senin yolculuğun?"

➤"
Doğru yolu bulmak için kaybolmak gerekir. Labirent, içine giren kaybolsun ve dolaşsın diye yapılır. Ama labirent, o aynı kişiye, yeni bir plan çizmesi ve labirentin gücünü yok etmesi için bir başkaldırıyı da düşündürür. Bunu başardığı takdirde insan labirenti yıkacaktır; onu boydan boya geçen biri için labirent yoktur."

➤"Yaşadığımız dünyaya biçimini veren arzulardır."

➤"Ancak hiçbir değerli taşın telafi edemeyeceği mutsuzluk artığını anlarsan elmasın sonuçta kaç kırata ulaşması gerektiğini hesaplayabilirsin, yoksa hesapların daha baştan yanlış olacaktır."

"...Bir kentte hayran kaldığın şey onun yedi ya da yetmiş yedi harikası değil, senin ona sorduğun bir soruya verdiği yanıttır." 
"Ya da onun sana sorduğu ve ille de yanıtlamanı beklediği sorudur..."

➤"Aldatmayan dil yoktur."

➤"Ya­şanmamış gelecekler geçmişin dallarıdır yalnızca: kuru dalları. "
"Bütün bu yolculuklar geçmişini yeniden yaşamak için mi?" diye sordu bu noktada Han. Şöyle de sorabilirdi aslında: "Bütün bu yolculuklar geleceğini yeniden bulmak için mi?" 
Şöyle cevap verdi Marco: "Başka yer, negatif bir aynadır. Yolcu sahip olduğu tenhayı tanır, sahip olmadığı ve olmayacağı kalabalığı keşfederek."




You Might Also Like

2 yorum

  1. Bu yazar son günlerde çok karşıma çıkıyor. Alıntılar gerçekten derinlik algısının olduğunu gösteriyor. Sanırım okumanın zamanı geldi.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Bölümden bir hocamın tavsiyesi üzerine okumuştum bölümle ilgili bir kitap sanmıştım (şehir planlama okuyorum ) fakat edebi olarak o kadar derin ki şaşırmıştım bende doğrusu. Mutlaka okumalısınız.
      Teşekkür Ederim.

      Sil

Bumerang - Yazarkafe