Deli Kadın Hikayeleri - Mine Söğüt

05:06

Deli Kadın Hikayeleri

 Mine Söğüt

 Özgün Adı: Deli Kadın Hikayeleri
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
▽   Uçan Balık   ▲




KONUSU

"…kendini öldürme fikrini bu kadar çok seven biri kendini de çok seviyor demektir... kendini ve deliliğini" diyen yazar, Deli Kadın Hikâyeleri kitabında, aklın kıyısında gezinen, kadınlıklarını bir lanet gibi sırtlarında taşıyan, hepsi "kaybetmeye" yazgılı, içe işleyen yalnızlıklarıyla kalp burkan hayatları, varoluş kâbuslarını anlatıyor. Kitapta ayrıca, Bahadır Baruter'in bu hikâyelerin izlenimleriyle yaptığı on resmi de yer alıyor. 
Kalemini zehre, kana, cinnete, ölüme ve hayata aynı lezzetle batıran Mine Söğüt'ten unutulmayacak yirmi bir delilik hikayesi...

HAKKINDA

       "Her kadın biraz delirmiştir" diyor Mine Söğüt. Ne de doğru söylüyor. Hepimiz biraz delirdik çünkü, delirmesek belirmezdik. Başka türlüde belirebilirdik izin verilseydi. Lakin yaşamaya zorlandığımız şeylerden ötürü tek yol delirmekti belirmek için. 
       21 hikaye. 21 deli kadın hikayesi. Hayatın en ağır yaşanmışlıklarını, en deli kadınlarını, en zor zamanlarını, acılarını, gözyaşlarını, bilhassa sessiz çığlıklarını anlatıyor.
      Bir kadın olarak içinizi daraltıyor kitap. Yırtıp atmak, tüm bu anlatılanlar yalan diye çığlıklar atmak istiyorsunuz, bir yandan da gerçekliklerini en derinlerde hissedip, okumaya devam edip yüzleşmeye çalışıyorsunuz. 
       Bir kitap bir kadının canını ne kadar yakabilirse o kadar yakıyor. Gerçekleri yüzünüze tokat gibi vuracak, boğazını tıkayıp, nefesini kesecek, belki de birçoğunu belirtecek, kapağını kapattığında asla unutulmayacak...
                                                                                                                                

You Might Also Like

0 yorum

Bumerang - Yazarkafe